KMN Lovrenc

torek, 21. aprila 2015, avtor Rožle Kranjc, foto Anžej

Nogomet se je že od nekdaj igral v Lovrencu, čeprav nikoli ni bilo pravih pogojev za kakšen večji preboj oz. uspeh. Tako smo zdajšnji člani KMN Lovrenc igrali po sosednjih koroških občinah ter pri KMN Slemen, saj so bili pogoji za igro in uspeh dosti boljši. Tako nas šesterica še vedno igra za KMN Slemen, s katerim smo postali pokalni prvaki Mariborske regije, v 3. letih dvakrat postali prvaki 3. lige malega nogometa oz. futsala in v sezoni 2013/2014 prišli med top 8 ekip v pokalu Slovenije.

V začetku leta 2014 pa smo se odločili, da se poskušamo zbrati vsi domači igralci in ponovno zaigramo skupaj za domači kraj - KMN Lovrenc. Cilj nam je bilo druženje, da se imamo fajn, saj se vsi med seboj že dolgo poznamo in smo tudi zelo dobri prijatelji.

Na prvi uspeh ni bilo potrebno čakati prav dolgo, saj smo 23.6. 2014 postali pokalni prvaki koroške lige. Trenutno zelo uspešno nastopamo v 2. koroški ligi, kjer pa nam je cilj prvo mesto ter preboj v prvo koroško ligo. Upamo, da se bo do takrat tudi poskrbelo za šolsko igrišče, saj je preplastitev nujna za igranje v 1. ligi.


V tej sezoni se za naš klub borijo: Matej Napotnik (Napa), Aleksander Nedižavec (Sunda), Jože Petrun, Damijan Petrun, Žan Pečovnik (Pečo), Željko Fras, Mitja Žvikart (Mito), Samo Žvikart (Buco), Mišel Fišer, Rožle Kranjc (Ruki) in naš trener Aleksander Fišer.

Lestvica in rezultati koroške lige : Brcliga

V prilogi še nekaj fotografij zadnje tekme proti ŠD Kapla 1, ki smo jo dobili z rezultatom 6:2.

 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=