KZ Lovrenc na Pohorju na izobraževanju
četrtek, 9. aprila 2020, avtor Klemen Paulič
Člani kmetijske zadruge Lovrenc na Pohorju smo se šestega marca zbrali v Izobraževalnem centru Piramida v Mariboru. Naš cilj je bil izboljšati znanje v predelavi mesnin in poznavanje ekološke predelave mesnin.
Zato smo na Kmetijski zadrugi Lovrenc na Pohorju, ob pomoči občine Lovrenc na Pohorju, organizirali tečaj predelave mesnin s Hermanom Jakobom, mesarskim mojstrom iz šole za mesarske mojstre v Kulbachu, Nemčiji. Gospod Herman Jakob je tudi avtor mnogih knjig o vseh vrstah predelave mesnin.
Začeli smo z uvodnim pozdravom in pol ure uvodne teorije, potem pa smo se opremili z plašči in kapami ter začeli resno, praktično delo. Pod strogim nadzorom našega mentorja in seveda z njegovimi recepturami, ki pa smo jih glede na naše okolje malo prilagodili, smo ustvari izdelke več izdelkov: pečenice, jetrna klobasa, mesni sir, itd.
Po končanem več urnem praktičnem delu, smo del izdelkov tudi skuhali in seveda poskusili.