Salamijada 2023

sobota, 15. aprila 2023, avtor Anžej Bečan

Lovska družina Puščava je na svojem lovskem domu na Rdečem bregu organizirala tekmovanje v ocenjevanju salam. Domači lovci in občani ter gostje od drugod so v oceno prinesli 27 salam.

Tričlanska komisija je imela naporno delo in med precej izenačenimi izdelki na koncu vendarle izbrala najboljše tri:

1. mesto: Miloš Gorenjak, Lovrenc
2. mesto: Robert Kapun, LD Šmartno
3. mesto: Tomaž Golob, LD Puščava

 

V ocenjevanje so lastniki prinesli 28 salam title=
V ocenjevanje so lastniki prinesli 28 salam
Takoj po ocenjevanju posamezne salame, so jo narezali na na voljo za pokušanje dali obiskovalcem title=
Takoj po ocenjevanju posamezne salame, so jo narezali na na voljo za pokušanje dali obiskovalcem
Večina je bila divjačinskih salam title=
Večina je bila divjačinskih salam
Pogovora starešine z mladimi lovci title=
Pogovora starešine z mladimi lovci
Pri ocenjevanju se točkujejo naslednje lastnosti: zunanji izgled, vonj, sestava in okus, največ možnih je 15 točk.
Več o <a href='https://www.drustvo-salamarjev.si/sal_komisija.html'>ocenjevanju</a>. title=
Pri ocenjevanju se točkujejo naslednje lastnosti: zunanji izgled, vonj, sestava in okus, največ možnih je 15 točk. Več o ocenjevanju.
 title=
 title=
V lepo prenovljeni dvorani lovskega doma so nagačene živali iz našega okolja title=
V lepo prenovljeni dvorani lovskega doma so nagačene živali iz našega okolja
Pogled na Lovrenc v aprilskem vremenu title=
Pogled na Lovrenc v aprilskem vremenu
Vsak prijavitelj je za spomin dobil lično izdelan prekl title=
Vsak prijavitelj je za spomin dobil lično izdelan prekl
Komentar ocenjevalne komisije title=
Komentar ocenjevalne komisije
Najboljši z županom Markom Rakovnikom, ki je bil član ocenjevalne komisije:
Z leve: Tomaž Golob 3. mesto, Marko Rakovnik, Miloš Gorenjak 1. mesto, Robert Kapun 2. mesto. title=
Najboljši z županom Markom Rakovnikom, ki je bil član ocenjevalne komisije: Z leve: Tomaž Golob 3. mesto, Marko Rakovnik, Miloš Gorenjak 1. mesto, Robert Kapun 2. mesto.