Iz roke v roko, od srčka do srčka

nedelja, 7. decembra 2014, avtor Tihi dobrotniki


December je mesec obdarovanja in čas, ko dobri možje s svojim obiskom in z darovi rišejo nasmehe na obraze naših najmlajših. Prvi izmed treh dobrih mož je sv. Nikolaj oz. Miklavž. To leto ga je v našem kraju čakalo nekaj posebnega.

Vsak starš poskrbi za svojega otroka po svojih najboljših močeh, nekateri pa to iz različnih razlogov težko storijo. Tako se je porodila ideja in iz ideje je nastala dobrodelna akcija, ki je presegla meje pričakovanega.

»Iz roke v roko, od srčka do srčka.« Preprosto ime z velikim pomenom. Iz roke v roko so romale igrače, ki so jih nekateri otroci prerasli ali pa jih preprosto ne potrebujejo več, od srčka do srčka je romala misel o sočutju do prijatelja v stiski in iskrena hvaležnost za dobro delo nazaj.

Na dogovorjen datum je več kot 80 otrok pred svoje hiše nastavilo igrače, ki jih je prišel iskat dobrotnik Miklavž, jih odnesel ter poskrbel, da so prišle v prave roke. Vsem otrokom je pustil skromno pozornost in Miklavževo pismo v zahvalo za njihovo veliko delo. Kakšno veselje in pričakovanje je bilo v teh iskrivih otroških očeh, ko so skozi okna opazovali, kdaj ga bodo zagledali! 

Igrač, ki so jih podarili otroci, je bilo res veliko: več kot 100 plišastih junakov, knjigic, avtomobilčkov, družabnih iger, punčk, zvezkov, barvic in še bi lahko naštevali. K vsemu temu smo dodali še veliko novih stvari, ki so jih v ta namen prijazno podarili v Mariborski knjižnici, Novi KBM, Probanki in Mercatorju. Najlepša hvala vsem, ki ste s svojimi darovi pomagali izpeljati prvi del naše akcije tako, kot smo si jo zamislili.
Na Miklavžev večer smo se v večernih urah skupaj z Miklavžem in njegovim spremstvom odpravili na domove 34 otrok, ki so prejeli pripravljena darila. Po pripovedovanju naše ekipe in staršev smo jim več kot polepšali ta praznični večer.Na tem mestu bi se radi iz srca zahvalili Miklavžu in njegovima spremljevalcema, ki so odlično opravili svojo nalogo, posebna zahvala gre krajevni organizaciji Rdečega križa, ki je poskrbela za obveščanje in prijave družin, celotni ekipi Turističnega društva, ki so nam nesebično priskočili na pomoč in seveda vsem ostalim, ki ste kakorkoli sodelovali v tej veliki akciji za majhne srčke.

Največji junaki zgodbe pa so prav gotovo otroci, ki s svojimi bistrimi glavami in iskrenimi mislimi polepšajo vsak še tako turoben dan. V želji, da bi lahko bili vedno nasmejani, se bomo trudili še naprej, saj smo dokazali, da je mogoče s preprosto idejo in z ljudmi, ki imajo srce na pravem mestu, doseči veliko več, kot smo si upali predstavljati.

Prihodnje leto, ko bomo iz sna prebujali Miklavža, bomo ponovno potrkali na vaša vrata in poskušali osrečiti še kakšno malo srce več.

Jezikovni pregled: Blanka Kovačec

 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=