Napovedujemo ~ 23. avgust 2019

LITERARNI VEČER – Francosko o Slovencih, slovensko o Francozih

Kdaj: 23. 8., ob 18.00
Kje: Avla OŠ Lovrenc
Kdo: Marija Osvald Novak

V petek, 23. 8. 2019, bomo v okviru 26. Jezernikovih dni v Lovrencu na Pohorju ob 18. uri v šolski avli pripravili literarni večer in ga posvetili sokrajanki Polhovi Tončki (1942-2010). Tokrat se bomo posvetili njenemu znanstvenemu delu in predstavili knjigo Slovensko o francozih, francosko o Slovencih.

O njenem življenju in delu bo spregovoril velik poznavalec ter urejevalec njene literarne dediščine gospod Franc Verovnik. Knjiga je bila izdana pri Slovenski matici, zato bodo med nami tudi gostje ddr. Marija Stanonik, dr. Ignacija Fridl Jarc in dr. Edvard Kovač. Pariško in domače vzdušje bosta z glasbo pričarala tudi Sara Steinbacher in Rene Črešnar.

Dr. Antonija Bernard, po domače Polhova Tončka, je tudi sama trikrat osebno sodelovala na Jezernikovih dnevih. V preteklih letih smo v tem času predstavili dve njeni literarni deli: Slovarček osirotelih besed in Cvetje bolečine. To je tretja predstavitev njenega dela, tokrat s poudarkom na znanstvenem delu in raziskovanju. Dr. Antonija Bernard je leta 2017 postala častna občanka občine Lovrenc na Pohorju. Literarni večer bom vodila Marija Osvald Novak.
Vljudno vabljeni!
Marija Osvald Novak

5. Pištejev memorial, turnir v pokru.

Kdaj: 23. 8., ob 19.00
Kje: Prireditveni prostor
Kdo:

5. Pištejev memorial
NL Texas hold’em turnir

5. Harmonikarjada

Kdaj: 23. 8., ob 19.00
Kje: Picerija Zlati škorpijon
Kdo: KUD Marzla vada

Vabimo vas na 5. Harmonikarjado - srečanje harmonikarjev vseh vrst, ki bo v petek, 23.8.2019 ob 19:00 uri, pri Piceriji Zlati Škorpijon. Glasbeno-družabni dogodek, na katerem se vse vrti okoli harmonike, v različnih oblikah in žanrih.

Zaradi lažje organizacije prireditve, prosimo vse harmonikarje, željne nastopanja, da se prijavijo do četrtka 22. avgusta, na e-mail naslov: marzla.vada@gmail.com, kamor sporočite podatke o sodelujočih, okviren program in instrumente, s katerimi ga boste izvedli.

Nastop sta obljubila tudi mojstra Rene Črešnar in Anže Krevh.