UKROTI SVOJ UM po programersko

četrtek, 12. februarja 2015, avtor Mateja Bečan


V decembru 2014 je ugledal luč sveta prvenec domačina Roka Beigota – UKROTI SVOJ UM po programersko.

 

Rok, po poklicu računalniški programer, je v knjigi strnil svoja razmišljanja o življenju, ki temeljijo na osebnem izkustvu, vsekakor pa so ga navdihnili mnogi "učitelji življenja", od Mojzesa, Jezusa in Sokrata do da Vincia, Darwina in Einsteina. Vsi "zaslužni" so našteti na zadnji strani knjige.

 

Kdo smo? Kaj je smisel življenja? Kam gremo? Kaj delamo narobe, da smo tako bolni v duši in telesu; brez volje, radosti, smisla; živčni, razdražljivi, jezni nase in na vse in tako strah nas je ...

Kako ponovno doseči notranji mir, harmonijo in srečo; občutja, ki so nas v vsej polnosti prevevala kot otroke?

To so vprašanja, ki se porajajo v nas, ko izgubimo svoj notranji kompas. Ko izgubimo stik s Seboj, s svojim pravim Bistvom.

Pot "iz podzemlja" obstaja. In Rok pri svojih tridesetih letih to že ve. Kajti del te poti je prehodil. Zagotovo ta pot ni bila lahka, složna, temveč strma in posuta s trnjem. Je pa vodila navzgor, nad oblake, proti soncu, k višjemu zavedanju sebe in sveta.

Tako je avtor svoja spoznanja nesebično podelil z nami. V kratkih poglavjih je strnil naslednje življenjske napotke: kako prevzeti odgovornost za svoje življenje in postati bolj sočuten, optimističen in hvaležen; nadalje piše o pomenu discipline in trdega dela, ohranjanju dobrih medosebnih odnosov, o pomenu in nujnosti krepitve imunskega sistema s pravilno prehrano ter gibanjem v naravi. In še bi lahko naštevala.

UKROTI SVOJ UM po programersko je na površen prvi pogled še en priročnik za samopomoč, a drznem reči, da je več kot to. Je osebna izpoved posameznika, ki si je upal dvigniti iz množice ter svojo stisko, predvsem pa dragocena navodila, kako stopiti na pot preobrazbe in zorenja, deliti z nami.

Knjiga je odlično branje za vse, ki so se znašli v vrtincu stiske in iščejo izhod, predvsem pa bi jo priporočala mladim, ki imajo dandanes (pre)visoka življenjska pričakovanja, ob morebitnih neuspehih pa hitro obupajo in izgubijo vero vase.

Recept je preprost:
živeti ZDAJ, v tem trenutku,
PREVZETI ODGOVORNOST za svoje življenje in dobro počutje ter
spoznati, da je
PRAVA SREČA V MALIH, PREPROSTIH REČEH.

ZBUDIMO SE!

Dodatno vrednost in privlačen videz dajejo knjigi fotografije lovrenške pokrajine, saj je avtor tudi ljubiteljski fotograf.

Rok, hvala!

Knjigo lahko kupite v lovrenški papirnici LauRena ali jo naročite preko spletne strani ukrotium.si, kjer lahko izveste dodatne informacije o vsebini in avtorju. Ob naročilu preko spletne strani pod opombe vpišite "Lovrenčan" in knjigo boste prejeli brez stroškov poštnine.

Jezikovni pregled: Blanka Kovačec

 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=