Košarkarski klub Lovrenc

četrtek, 28. novembra 2013, avtor Aljoša Šumer

Košarkarski klub Lovrenc na Pohorju deluje v okviru društva DTV Partizan Lovrenc, katerega predsednik in kontaktna oseba je David Lesjak.

V sezoni 2013/2014 nastopa klub v selekciji U18 mladinci, in sicer v 2. slovenski košarkarski ligi (SKL) Vzhod 3 ter v selekciji U10 mlajši pionirji Vzhod 2. Najmlajša je selekcija mlajših pionirjev U8, ki pa še ne igrajo v nobeni ligi. Glavni trener vseh selekcij je Aljoša Štraus, mesto pomočnika pa je prevzel dolgoletni igralec kluba Gorazd Petrič. Domače tekme obeh selekcij se igrajo v dvorani OŠ Lovrenc na Pohorju. Domače tekme so redno obiskovane, tako da imajo igralci vso potrebno podporo iz tribun.


Dvorana OŠ Lovrenc na Pohorju

Prelomna sezona 2012/2013

Sezono 2012/2013 so tako igralci kot navijači pričakovali z velikimi ambicijami v mladinski selekciji U18. Imeli smo najmočnejšo ekipo, dolgo klop in dobro vodstvo ekipe s strani trenerja Andreja Rauha. V 2. SKL Vzhod 1 smo dobili zelo močne nasprotnike, kot so KK Konjice–Zreče, KK Tajfun Šentjur, KK Rogaška Crystal, KK Ptuj, KK Podčetrtek, KK Radenska Creativ Sobota in Mariborčane KK Borut Besedič – Čiro. Kot 4. uvrščena ekipa skupine Vzhod 1, smo napredovali v drugi del sezone in v skupini B2 Vzhod zasedli končno 3. mesto. Kot najstarejši in najbolj izkušeni igralci so izstopali Miha Aberšek, Patrik Urlaub, Jan Hartman, Dejan Obrovnik, Matevž Šumer ter Rok Kušnik. Statistiko tekem sezone si lahko ogledate na straneh Košarkarske zveze Slovenije in uradni spletni strani kluba www.kk-lovrenc.net, na kateri najdete tudi foto utrinke iz domačih tekem. Na domačih tekmah nas je zvesto spremljala plesno-navijaška skupina Zvitorepke pod mentorstvom Irene Črešnar.


Navijaška skupina Zvitorepke

Po sezoni so klub zaradi starostnih omejitev zapustili najstarejši igralci (Miha Aberšek, Patrik Urlaub, Jan Hartman, Dejan Obrovnik).


Patrik Urlaub v akciji

Miha Aberšek

Polaganje Dejana Obrovnika

Jan Hartman v akciji

 

Aktualna sezona 2013/2014

Sezona 2013/2014 je v polnem teku, mladinci so minuli konec tedna odigrali težko domačo tekmo proti ekipi iz Dravograda, a na žalost izgubili z 80:89. Najboljši strelci domačega kluba so bili Matevž Šumer (24 točk), Nejc Zlodej (22 točk) in Rok Kušnik (17 točk). Foto utrinke najdete v spletni galeriji fotografa Aljoše Šumerja.


Nejc Zlodej

Rok Kušnik
 
Matevž Šumer


Svoja ligaška tekmovanja igrajo tudi mlajši pionirji U10. Odigrali so že dva turnirja po dve tekmi, trenutno zasedajo 2. mesto v skupini Vzhod 2, v kateri poleg KK Lovrenca igrajo še KK Maribor Nova KBM in KK Radenska Creativ Sobota.

Za konec naj vas povabim k ogledu domačih tekem obeh selekcij, katerih razpored najdete na spletnih straneh kluba www.kk-lovrenc.net ter na uradni spletni strani košarkarske zveze Slovenije www.kzs.si.