Fizioterapevtska vadba

sobota, 26. september 2015, avtor Mirica Rutnik

Celoletna vodena terapevtska skupinska vadba in terapevtki  pilates v Lovrencu na Pohorju poteka pod strokovnim vodstvom fizioterapevtke. Namenjene so vsem, ki imajo težave s hrbtenico in osteoporozo, dobrodošli pa so tudi drugi, saj je veliko poudarka na preventivi bolečine v križu in preprečevanju ter lajšanju tovrstnih težav.

Na fizioterapevtski vadbi si vzamemo urico časa za naše telo in duha: obremenimo in razgibamo vsak sklep posebej, pretegnemo in krepimo mišice celega telesa, predihamo pljuča in sprostimo napetosti in skrbi iz našega vsakdana. Dokazano je, da z redno telesno vadbo lahko pozitivno vplivamo na boljše in kvalitetnejše življenje, izboljšamo svoje psihofizično počutje in preventivno delujemo pred razvojem nekaterih bolezni današnjega časa, kot so bolezni srca in ožilja, debelost, bolečine v križu, vratu in ramenskem obroču, osteoporoza, zmanjšujemo tveganje za nastanek možganske kapi, znižujemo povišan krvni tlak in ne nazadnje upočasnjujemo sam proces staranja. 

Srečujemo se dvakrat tedensko - v TOREK ob 10. uri in v PETEK ob 9. uri.
Poudarek je na pridobitvi obsega gibov, normalni raztegljivosti mišic in vezivnega tkiva in na splošni fizični kondiciji. 

 

Osnovni principi in cilji vodene vadbe

Zmotno je mišljenje, da potrebuje vadbo le tisti, ki ima težave in ga na primer boli hrbet. Prav vsak med nami potrebuje vadbo za vzdrževanje psihofizične kondicije. Tisti, ki še nimate težav, potrebujete vadbo tudi zato, da bi težav imeli čim manj, tisti ki jih že imate, da bi jih zmanjšali, da bi se vam ponovile kar se da redko ali da bi jih odpravili.

 

 Zato Vas vabim, pridružite se mi, da skupaj naredimo nekaj zase.