Božičkov nasmeh na otroških obrazih

četrtek, 24. decembra 2015, avtor Ivica Tomić, fotografijeTomaž Zupanič

Potem ko so prejšnji teden starejši uporabniki Dnevnega centra CSD Ruše veselo proslavili še en zaključek leta, je mlade uporabnike istega centra v začetku tega tedna obiskal Božiček za en dan.

Božički iz celotne Slovenije so uslišali prošnje otrok, vključenih v Dnevni center CSD Ruše, prošnje njihovih bratcev in sestric iz občin Ruše, Selnica ob Dravi in Lovrenc na Pohorju. 167 otrok so Božički obiskali v ponedeljek, 21. decembra, v Rušah, kjer so jim razdelil praznična, sporočilno vrednostna darila.

V prijetno okrašenih prostorih Doma kulture Ruše so otroci, njihovi starši ter dedki in babice najprej uživali v lutkovni predstavi z naslovom Muca, tista s copati, v izvedbi lutkovne skupine Sovice iz Lovrenca na Pohorju. Preden je prišel Božiček so otroci podali roko glasbi. Ob spremljavi harmonike je večer polepšal otroški pevski zbor, kasneje pa še kvartet otrok, vključenih v Dnevni center, ter duet dveh bratov iz Ruš.

In to še ni vse. Naslednji teden bo med otroke dnevnega centra prišel še dobri stari dedek Mraz. V organizaciji mladih prostovoljk in prostovoljcev mu je pot v Dnevni center pokazala skupina dobrosrčnih prostovoljcev, zbranih okrog Matije Kosa. Organizirali so dobrodelno akcijo Otroci naše regije nas potrebujejo. Z zbranim denarjem na dvodnevnih stojnicah, 11. in 12. decembra letos, v Rušah, Lovrencu in Selnici, so za 70 otrok iz socialno ogroženih družin iz naše regije nakupili prepotrebna oblačila, šolske potrebščine in še kakšno igračo, ki je nekateri starši, žal, ne morejo.

Dnevni center CSD Ruše ne bo zapiral svojih vrat v teh predprazničnih in medprazničnih dneh. Za mlade in starejše bo ob medgeneracijskem druženju v veselodecembrskem vzdušju vsak dan poskrbljeno. V prijateljstvu prižgane praznične luči bodo ogrele dlani, dobre želje pa se bodo povzpele iz srca v višine …

 title=
 title=
 title=
 title=
 title=