Razpis tekmovanja v kuhanju lovskega golaža 2015

nedelja, 19. julija 2015, avtor LD Puščava

LD Puščava razpisuje tekmovanje v kuhanju lovskega golaža, ki bo v soboto, 15. avgusta 2015, s pričetkom ob 8.30 na lovski koči (Rdeči breg 2d, Lovrenc na Pohorju).

PRAVILA TEKMOVANJA:

  1. Društva in ostale skupine oseb lahko prijavijo k tekmovanju samo eno ekipo, ki jo sestavljajo trije kuharji.
  2. Ekipo LD lahko sestavljajo samo njeni člani.
  3. Vsaka ekipa mora skuhati najmanj 10 l golaža (okoli 20 porcij), kar je pogoj za uvrstitev v ocenjevanje.
  4. LD kot organizator tekmovanja zagotovi divjačinsko meso, čebulo, drva ter prostor za kuhanje.
  5. Ekipe, ki tekmujejo, same poskrbijo za:
    - posodo za kuhanje (kotliček prostornine najmanj 10 l, z manjšim bo ekipa izločena iz tekmovanja),
    - pribor, odlagalno in pripravljalno površino (mizico) in kruh,
    -recept in priprava lovskega golaža sta prepuščena domiselnosti ekip.
  6. Ekipam so dovoljeni vsi naravni ojačevalci okusa in »razpoloženja«, kot so začimbe, vino, lovski rogovi, petje, harmonika in podobno.
  7. Zbor tekmovalnih ekip je ob 8.00 na lovski koči na Rdečem bregu, tekmovanje pa se začne ob 8.30 in traja do 12.00, ko skuhan lovski golaž poskusi komisija za ocenjevanje.
  8. Brezplačna pokušina golaža se začne po razglasitvi rezultatov.
  9. Na kuhalnih mestih bodo nameščene skrinjice za zbiranje prostovoljnih prispevkov za socialni sklad OŠ Lovrenc na Pohorju.
  10. Lovske golaže ocenjuje tričlanska strokovna komisija, ki tudi razglasi najboljše kuharske ekipe, njena ocena in razglasitev je dokončna.

NAGRADE:
1. MESTO: litoželezni kotliček (prevzame se ob razglasitvi rezultatov)
2. MESTO: meso srnjadi v koži – do 15 kg (prevzem nagrade od 1. 9. do 31. 12. 2015, po tem datumu nagrada zapade in je ni več mogoče dvigniti ali prenesti v naslednje leto).
3. MESTO: meso srnjadi v koži – mladič (prevzem nagrade od 1. 9 do 31. 12. 2015, po tem datumu nagrada zapade in je ni več mogoče dvigniti ali prenesti v naslednje leto).

Ostale tekmovane ekipe prejmejo pismene zahvale za sodelovanje na tekmovanju v kuhanju lovskega golaža – 2015.

KRITERIJI OCENJEVANJA:

  • izgled delovnega (kuharskega) mesta,
  • osebna higiena in higiena živil in tehničnih pripomočkov za kuhanje,
  • postopek priprave jedi (lovskega golaža),
  • barva, videz, vonj in količina golaža,
  • okusnost in pristnost divjačinskega lovskega golaža,
  • izvirnost (šege in običaji),
  • možne dodatne točke: izvirnost, animacija, posebna oprema.

Prijave na razpisano tekmovanje od 17. do 31. julija 2015 oz. do zapolnitve vseh kuharskih mest (največ 20) sprejema tajnik LD Puščava Alojz KOSJEK, tel. št. 041 657 778.

Lovski zdravo!

Lovrenc na Pohorju, 17. 7. 2015

 

LD Puščava
Starešina:
Milan KRANJC, l. r.

Jezikovni pregled: Blanka Kovačec

Priloge: