Pomagajmo Luki - dobrodelna vadba

ponedeljek, 21. novembra 2016, avtor Aleš Košir, foto Aljoša Šumer

Za nekatere se je "telo-vadba" za Luko Petriča pričela že tedne poprej, ko se je porodila sama ideja, da pomagamo otroku v lokalnem okolju. Vanda Forstner je z nami, osebnimi trenerji in svetovalci na področju prehrane, naredila neverjeten rezultat. Ko je slišala, da organiziramo dobrodelne vadbe, je pobuda zanjo bila samoumevna. Z veseljem smo sprejeli njen predlog in poprosili gospoda župana Joška Manfreda in ravnateljico osnovne šole Lovrenc na Pohorju gospo Marijo Osvald Novak, da nam omogočijo brezplačno uporabo večnamenske dvorane. Res je lep občutek, ko je dobrodelnost sprejeta s tako široko odprtimi rokami, kot je med vami Lovrenčani. 

V soboto 19.11.2016 smo zjutraj potelovadili v Mariboru, a glavno nas je čakalo v Lovrencu, domačemu kraju Luka Petriča in mame Nežke Obrulj. Odziv domačinov in zbrani prispevki odsevajo srčnost in sočutje sokrajanov in okoliških krajev. Blizu 50 se nas je skupaj z otroci odzvalo in potelovadilo, se razgibalo in obudilo telo kot tudi duha. A prigrizki ob koncu, o teh upam, da v prihodnje še več na kakšni od naših delavnic v Vašem kraju. 

Često slišim od kraja do kraja trditve o majhnosti krajev po Sloveniji in njihovih posebnostih a lahko povem eno, da brez takih krajev in take srčnosti ljudi, ki jo premorete Vi, tudi naše Slovenije nebi bilo. Hvala vam vsem, da ste, da ste se udeležili, da ste nas tako ali drugače podprli.

HVALA!

 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=